Proton med WeatherTech farver i WEC og IMSA

Proton Competition kommer igen til start i WeatherTech bemaling, når holdet debuterer med deres helt nye Porsche 963 racere i FIA World Endurance Championship og IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Det tyske hold startede et samarbejde med WeatherTech i 2021, hvor de skulle drive holdets IMSA bil, samtidig med at Cooper MacNeil deltog i European Le Mans Series, som opvarmning til 24 timers løbet i Le Mans. I IMSA serien blev Porsche raceren dog hurtigt skiftet ud med en Mercedes AMG GT3 i stedet, men samarbejdet med Proton fortsatte, og det er stadig dem som driver den hvide Mercedes i IMSA serien.

Holdet bestilte tidligt fire styk 963 racere, men ligesom de andre privathold, Hertz Team JOTA og JDC Miller Motorsports, måtte de vente på at få dem leveret, da der ikke var nok hybridsystemer til alle de nye LMDh biler, som debuterede som specifikation tidligere på året ved 24 timers løbet i Daytona.

Derfor fik JOTA først deres bil i ugen op til 6 timers FIA WEC løbet på Spa Francorchamps, mens JDC Miller Motorsports fik deres ugen efter, så de kunne debutere på WeatherTech Raceway Laguna Seca.

Graphics: Proton Competition/Andy Blackmore

Proton Competition modtog den første af deres biler i midten af maj måned, og selvom de faktisk havde en starttilladelse til 24 timers løbet i Le Mans, valgte de allerede tilbage i februar måned, at springe det løb over, da de gerne ville teste lidt inden de debuterede med bilen. Den debut kommer på Monza om halvanden uge, når der skal køres 6 timers løb der.

IMSA bilen debuterer den 8. august på Road America.

Fælles for de to programmer bliver Gianmaria Bruni og Harry Tincknell. Bruni er Porsche fabrikskører, mens Tincknell er fabrikskører for Multimatic – konstruktøren som bygger Porsche 963 racerne. Dertil kommer Neel Jani, tidligere Porsche fabrikskører, når bilen skal deltage i FIA WEC, da der skal være 3 kørere på bilen i løbet af de 6 timers ræs.

Fremtidsplanerne for Proton Competition er at drive to Porsche 963 racere i FIA WEC, og to i IMSA næste år. Det er udover de to Ford Mustang GT3 racere, som holdet skal drive i FIA WEC – og hvem ved hvor ellers de dukker op med Porsche, Ford eller noget helt tredje.

Bilen får startnummer #99 i FIA World Endurance Championship, mens det bliver #59 i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Relaterede nyheder